berbaris untuk dibubuh kastard dan di make up
bersendirian setelah dihias
berkumpul bersama-sama
Kek Hokkaido
bahan-bahan
4biji telur kuning
30 gm gula kastor
40 ml susu segar
40 ml minyak jagung
sedikit esen vanila
55 gm tepung kek*
20 gm tepung kastard*
1 sudu baking powder*
ayak bahan yang bertanda*
1.canpurkan gula dan kuning telur dengan menggunakan whisk
2.campurkan minyak jagung,susu dan esen vanila
3.campurkan sedikit-sedikit bahan yang diayak tadi
4.kacau sebati dan ketepikan
4biji putih telur
1/4 sudu kecil garam
80 gm gula kastor
1.pukul putih telur hingga berbuih , kemudian baru masukkan gula kastor dan garam
2.pukul hingga bertanduk dan berkilat
3.campurkan bahan A dan B secara kaup balik
4.bakar pada suhu 170oc selama 15-20 minit
masukkan adunan dalam 3/4 cawan
bahan untuk krim kastard
1sudu besar tepung gandum
1sudu besar tepung jagung atau tepung kastard
4 sudu besar gula
200ml susu segar
1biji telur
esen vanila
1sudu besar mentega
pewarna kuning atau perisa oren
campurkan semuanya dan masak atas dapur
sentiasa kacau bahan hingga berkilat..sejukkan
masukkan kastard dlm piping beg yang diletakkan nozle
picitkan kastard kedalam kek kemudian taburkan gula icing
SELAMAT MENCUBA
No comments:
Post a Comment